zaterdag 21 april 2007

Eindhoven onveilig????

AD: Eindhoven is onveiligste gemeente Nederland

ROTTERDAM (ANP) - Eindhoven is de minst veilige gemeente van Nederland. De stad neemt deze positie over van Rotterdam, dat jarenlang als onveiligste gemeente gold. Dat blijkt uit de zaterdag gepubliceerde Misdaadmeter, die het Algemeen Dagblad elk jaar samenstelt.

Rotterdam neemt een tweede plaats in op de ranglijst, gevolgd door Roermond. De Misdaadmeter is opgesteld aan de hand van cijfers van 25 politiekorpsen en geeft een overzicht van 37 soorten delicten.De landelijke trend is dat het aantal delicten daalt. Ten opzichte van 2005 is Nederland een stuk veiliger geworden, zo leert de zesde editie van de Misdaadmeter.De politiecijfers wijzen uit dat minder auto's werden opengebroken, vernield of gestolen. Desondanks waren auto-inbraken vorig jaar nog wel het meest voorkomende delict, met 144.448 incidenten.Tegen het landelijke beeld in zijn het aantal gevallen van oplichting en woninginbraak in 2006 toegenomen. Datzelfde geldt voor drugsdelicten.De veiligste gemeente was vorig jaar Littenseradeel, gelegen in de provincie Friesland. Ook de bewoners van het Groningse Ten Boer en Tubbergen in Overijssel hoeven zich weinig zorgen te maken. Zij staan op respectievelijk plaats twee en drie van veilige gemeenten.


Ik woon dus in onveiligste stad van Nederland? hihi merk er niets van hoor: handgranaat voor de deur, liqidatie om de hoek, enz enz, ;)

baci Patricia

2 opmerkingen:

lieke zei

Hihi, ik ook helemaaaaaal niet!

Liefs xxxx

Anoniem zei

Wanneer gaan wij Eindhoven weer eens onveilig maken? Is veel te lang geleden dat we elkaar gezien hebben!

Dikke kus
Evelyn