woensdag 14 maart 2007

rekenwonder ?!

Maandag en dinsdag heb ik in "mijn" eigen groepje gestaan, naja ik heb geobserveerd en een verkeersles gegeven. Heb een beetje een idee van hoe de kinderen zijn, waar ze moeite mee hebben en waar ze goed in zijn. Op zich is het een erg slimme klas, met hier en daar een uitzondering natuurlijk. Vandaag heb ik het grootste gedeelte van de ochtend alleen gedraaid want Karin had een bespreking. Aardrijkskunde ging eigenlijk prima, had wat minder lang mogen praten maar goed, dat is allemaal toch wennen: kinderen die terug praten en ik wil ze dan de tijd en ruimte geven om alles te laten vertellen wat ze willen (zolang het bij het onderwerp hoort natuurlijk) maar daar is dus niet altijd tijd voor. Daarna rekenen en natuurlijk over het metriekstelsel enz. Ik had het aardig onder controle vond ik en kon ze ook vanalles aangeven/leren. Alleen bij de een na laatste som ging het wat mis. Ik kreeg het niet voor elkaar om uit te leggen hoe je het aantal tegels voor een bepaald oppervlakte uit moet rekenen, maar goed, ik heb dan ook al zo'n 5 jaar geen "rekenen" en "taal" gegeven. Ben namelijk afgestudeerd op het speciaal onderwijs, daarna australie en vervolgens weer speciaal onderwijs dus tja, toch maar even het weekend het rekenboek en het taal boek mee naar huis!!!

baci Patricia

2 opmerkingen:

henny zei

Dat word dan een gezellig weekeind.
Als ik je moet overhoren hoor ik het wel.grapje
groetjes mama

lieke zei

Hihi, herkenbaar!
Dat probleem heb ik nu ook...
(als ik op het werk zou zijn in plaats van thuis).

Voortgezet speciaal onderwijs, vbo boeken, die boeken heb ik ook gehad toen ik op de middelbare school zat dat is ook alweer 10/ 11 jaar geleden. Valt niet mee.
Vooral taal, wiskunde, geschiedenis (de vakken waar ik ook altijd erg goed heb opgelet)
Ik heb altijd heel bewust gekozen voor speciaal onderwijs, maar waarom deze klas, haha!

Komt goed, even doorbijten in het weekend, maar als je er eenmaal iedere dag/ week mee bezig bent dan komt het allemaal wel!

Succes ermee dit weekend en als je af en toe even iets anders wil doen, zoals bijv. wandelen, dan laat maar weten ;)

Liefs Liek